al meer dan 145 jaar actief in muziek

Welkom op onze website

_____________________________________________________________________________________________

Wie zijn wij

De Stedelijke Harmonie is een muziekvereniging opgericht in 1876, dit jaar bestaat de vereniging 145 jaar.

De Stedelijke Harmonie is een muziekvereniging waar klank, kleur en plezier om muziek te maken samen komen. De Stedelijke Harmonie is de oudste muziekvereniging in Harderwijk en omgeving.

Met 145 jaar muziekervaring is de Stedelijke Harmonie niet meer de jongste. Toch staat de Stedelijke Harmonie volop in het moderne Harderwijkse en regionale muziekleven.

Muziekprojecten, verrassende combinaties van orkesten, ensembles en optredens op bijzondere plekken in stad en regio.

Bij de Stedelijke Harmonie kan iedereen op haar of zijn niveau meedoen. De vereniging bestaat uit een jeugdorkest (35 leden) en vanaf september 2021 het Regionaal Concertorkest (merendeel volwassenen), een combinatie van de Stedelijke Harmonie Harderwijk en het harmonieorkest Crescendo uit Ermelo.

Maar ook de majorettes kennen een modernere sport: Twirlen. De vereniging heeft verschillende teams.

Naast de 145 jaar dat de vereniging bestaat, organiseert de vereniging al meer dan 25 jaar de Volkskerstzang in het Dolfinarium. Elk jaar doet het concertorkest mee. Ook zijn er vele concerten in Harderwijk met verschillende thema’s. Het jeugorkest bestaat uit leerlingen die vaak in het Harmoniegebouw muziekles krijgen. De vereniging is aangesloten bij verschillende muziek en sportorganisaties o.a. KNMO, NBTA, NVMV en CBSD.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken via ons e-mailadres: info@stedelijke-harmonie.nl

Het bestuur van de Stedelijke-Harmonie is dringend op zoek naar vrijwilligers:

beheerders, interieurverzorgers, klusjesmensen, mensen die koffie/thee willen schenken bij gelegenheden zowel overdag als in de avonduren en de weekenden. Klik hier voor de video.

Het gebouw wordt verhuurd aan muziek gerelateerde organisaties en personen, zoals muziekdocenten, samenspeelgroepen, koren etc.. Door herinrichting van een deel van het gebouw kunnen docenten repetitieruimtes huren voor muziekopleidingen in ons MUZIEKHUIS.

Meer informatie? Dat kan door het sturen van een berichtje naar info@stedelijke-harmonie.nl of download dan hier het aanmeldingsformulier en stuur dit naar ons mailadres.

Op deze website vindt u meer informatie met betrekking tot gebruik van het gebouw en de repetitietijden.

Muzikanten zijn meer dan welkom om het Regionaal Concertorkest te komen versterken. Vanaf september 2021 repeteert het Regionaal Concert Orkest op de donderdagavond in ons gebouw, Ook zijn er mogelijkheden om een instrumenten te leren bespelen door onze contacten met Cultuurkust, zowel voor volwassenen als kinderen (zie hiervoor de pagina: Opleiding). De vereniging start binnenkort met een samenspeelgroep en neemt actief deel aan tal van muziekactiviteiten voor scholen.

E-mailen