Stedelijke Harmonie Harderwijk 

al meer dan 140 jaar actief in muziek

Welkom op onze website


De Stedelijke Harmonie is een muziekvereniging, opgericht in 1876, die al meer dan 140 jaar actief muziek maakt. Waar klank, kleur en plezier om muziek te maken samen komen. En daarmee is de harmonie een van de oudste verenigingen in Harderwijk en omgeving. 

Met 140 jaar muziekervaring is de Stedelijke Harmonie niet meer de jongste. Toch staat de Stedelijke Harmonie volop in het moderne Harderwijkse muziekleven.

Muziekprojecten, verrassende combinaties van orkesten en ensembles, en optredens op bijzondere plekken in stad en regio.

Bij de Stedelijke Harmonie kan iedereen op haar of zijn niveau meedoen. De vereniging bestaat uit een opleidingsorkest (35 leden, merendeel jeugd) en het concertorkest (merendeel volwassenen).

Maar ook de majorettes kennen een modernere sport: Twirlen. De vereniging heeft verschillende teams.

Naast de 140 jaar dat de vereniging bestaat, organiseert de vereniging al meer dan 25 jaar de Volkskerstzang in het Dolfinarium. Elk jaar doet het concertorkest mee. Ook zijn er vele concerten in Harderwijk met verschillende thema’s. Het opleidingsorkest bestaat uit leerlingen die vaak in het Harmoniegebouw muziekles krijgen. Ook het verzorgen van goede faciliteiten, bladmuziek en muziekinstrumenten is een kostbare zaak. De vereniging is aangesloten bij verschillende muziek en sportorganisaties o.a. KNMO, NBTA, NVMV en CBSD.

Voor meer informatie kunt u ons bereiken via ons e-mailadres: info@stedelijke-harmonie.nlOproep

Het bestuur van de Stedelijke-Harmonie is dringend op zoek naar vrijwilligers voor haar gebouw: 

beheerders, interieurverzorgers, klusjesmensen, mensen die koffie/thee willen schenken bij gelegenheden zowel overdag als in de avonduren en de weekenden. Klik hier voor de video.

Het gebouw wordt verhuurd aan muziek gerelateerde organisaties, zoals muziekdocenten, samenspeelgroepen, koren etc.. Door herinrichting van een deel van het gebouw kunnen docenten repetitieruimtes huren voor muziekopleidingen in ons MUZIEKHUIS.

Meer informatie? Dat kan door het sturen van een berichtje naar info@stedelijke-harmonie.nl of download dan hier het aanmeldingsformulier en stuur dit naar ons mailadres.

Op deze website vindt u meer informatie met betrekking tot gebruik van het gebouw en de repetitietijden.

Muzikanten zijn meer dan welkom om het Harmonie Concertorkest te komen versterken. Vanaf 27 augustus repeteert het Regionaal Orkest op de donderdagavond in ons gebouw, Ook zijn er mogelijkheden om een instrumenten te leren bespelen door onze contacten met Cultuurkust, zowel voor volwassenen als kinderen. De vereniging start binnenkort met een samenspeelgroep en neemt actief deel aan tal van muziekactiviteiten voor scholen.   

 

 

 

 

E-mailen
Map
Info