Het jeugdorkest bestaat uit leden van alle leeftijden die samen muziek maken. Iedereen die goed muziek kan lezen en het fijn vindt om samen muziek te maken, is welkom bij het jeugdorkest! We treden ongeveer 8 keer per jaar op, en hebben daarnaast ook leuke activiteiten. Elk jaar is het programma weer een beetje anders. Soms gaan we zelfs op kamp of naar het buitenland voor een festival. Maar de jaarlijkse barbecue is vaste prik!

Er spelen bij ons heel veel verschillende instrumenten mee: klarinet, fluit, saxofoon, trompet, trombone, euphonium, hoorn, hobo, fagot of slagwerk. Maar gitaar, piano of keyboard kan ook. En we spelen muziek die de leden zelf uitkiezen. Zoals Harry Potter, Queen en Tarzan.

Je bent van harte welkom om eens een bezoek te brengen aan onze repetitieavond op vrijdag van 19.00h – 21.00h, met- of zonder instrument.

Wil je ons boeken voor een concert, wil je meespelen of wil je gewoon meer informatie: opleiding@stedelijke-harmonie.nl

Het jeugdorkest repeteert iedere vrijdag van 19.00 – 21.00 uur in het Harmoniegebouw.
Dirigent: Johan de Jong
Coördinator: Mirjam Marcelis

Dirigent Johan de Jong

Mijn naam is Johan de Jong en ik werk in het dagelijks leven als algemeen directeur bij schoolvereniging Rehoboth te Urk.

Als kind werd ik door mijn ouders al gauw op muziekles gezet. Ik kreeg een althoorn en ben begonnen bij Brassband ‘Pro Rege’ te Heerenveen. De eerste jaren vond ik er niet veel aan, maar nadat ik een aantal diploma’s behaalde, werd muziek voor mij steeds leuker. Dit zeker ook door de leuke reisjes die wij maakten naar het buitenland met het jeugdorkest(!)

Nadat ik de PABO ging volgen, kreeg ik de vraag of ik eens een jeugdclub wilde helpen met het opzetten van een koor. Dat heb ik gedaan en zo ben ik als dirigent aan de slag gegaan.

In Harderwijk ben ik dirigent geweest van ‘Ermelodie’ en momenteel dirigeer ik nog het koor ‘Menorah’ uit Harderwijk.  Verder ben ik lid van Brass Choir Midden Nederland. (www.bcmn.nl) Ik speel daar op de euphonium.

Sponsor worden?

Wil je graag een bijdrage leveren? Je kunt onze vereniging steunen door sponsor te worden.