al meer dan 140 jaar actief in muziek

Jeugdorkest

Het jeugdorkest repeteert iedere vrijdag van 19.00 - 21.00 uur in het Harmoniegebouw.

Even voorstellen,

Mijn naam is Johan de Jong en ik werk in het dagelijks leven als algemeen directeur bij schoolvereniging Rehoboth te Urk.

Als kind werd ik door mijn ouders al gauw op muziekles gezet. Ik kreeg een althoorn en ben begonnen bij Brassband ‘Pro Rege’ te Heerenveen. De eerste jaren vond ik er niet veel aan, maar nadat ik een aantal diploma’s behaalde, werd muziek voor mij steeds leuker. Dit zeker ook door de leuke reisjes die wij maakten naar het buitenland met het jeugdorkest(!)

Nadat ik de PABO ging volgen, kreeg ik de vraag of ik eens een jeugdclub wilde helpen met het opzetten van een koor. Dat heb ik gedaan en zo ben ik als dirigent aan de slag gegaan.
In Harderwijk ben ik dirigent geweest van ‘Ermelodie’ en momenteel dirigeer ik nog het koor ‘Menorah’ uit Harderwijk.  Verder ben ik lid van Brass Choir Midden Nederland. (www.bcmn.nl) Ik speel daar op de euphonium.

Het jeugdorkest wil graag samen muziek maken, op een zo hoog mogelijk niveau, maar met ruimte voor nieuwe leden om in te stromen. Deze instroom is voor jong en oud. Iedereen die het fijn vindt om samen muziek, te maken, is welkom bij het jeugdorkest!. Naast muziek maken, willen we ook samen leuke activiteiten ondernemen. De jaarlijkse bbq, is daar een voorbeeld van. Elk jaar wordt er een programma opgesteld met extra activiteiten. Soms gaan we zelfs op kamp of naar het buitenland voor een festival. Een ieder is natuurlijk van harte welkom om eens een bezoek te brengen aan onze repetitieavond (vrijdag van 19.00 – 21.00), met- of zonder instrument.

Dirigent Jeugdorkest

E-mailen