Affiches

Overstromingen & de vloed van 1916

Jubileumconcert Stedelijke Harmonie Harderwijk

Overstromingen & de vloed van 1916

De Stedelijke Harmonie geeft zaterdag 5 november in het Stadstheater Harderwijk een uniek concert. De vereniging bestaat 140 jaar en neemt ons op hedendaagse wijze mee in de geschiedenis van Harderwijk, de Zuiderzee en de Stedelijke Harmonie.

We kunnen het ons bijna niet meer voorstellen, maar in 1916 lag onze stad Harderwijk aan de Zuiderzee. Overstromingen kwamen wel vaker voor, maar de vloed van 1916 had een ongekende omvang. Er vielen gelukkig geen slachtoffers in Harderwijk maar de materiële schade was gigantisch. Ook de in 1910 geplaatste muziekkoepel van de Stedelijke Harmonie was volledig verwoest.

Het zal voor de Harderwijkers een angstige nacht geweest zijn toen de stadsmuur in de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 januari 1916 door het natuurgeweld op verschillende plaatsen bezweek. Deze geschiedenis van de watersnoodramp van 1916 is niet zo bekend. Het jubileumconcert “Overstromingen” op zaterdag 5 november zal hierin verandering brengen

De Stedelijke Harmonie zal het publiek op een bijzondere manier kennis laten maken met de gevolgen van de overstroming. Op het programma staat onder andere de première van het speciaal gecomponeerde muziekstuk "Ode aan de wilde Zuiderzee" van Rik Elings. Dit werk zal samen met de zangers van het Podiumspektakel worden uitgevoerd. Als in de muziek de storm klinkt, roept dit onvermoede krachten op uit het verleden.

De veelzijdige Stedelijke Harmonie Harderwijk laat zich van alle kanten zien en horen met zang, beelden en natuurlijk muziek.

Op zaterdag 5 november om 20:00 uur.

Entree € 10,-

Reserveren van kaarten kan via

overstromingen@stedelijke-harmonie.nl.