Mijn naam is Johan de Jong en ik werk in het dagelijks leven als onderwijsadviseur bij onderwijsadviesbureau Centraal Nederland. In het verleden heb ik als groepsleerkracht en directeur op een aantal basisscholen gewerkt.

Als kind werd ik door mijn ouders al gauw op muziekles gezet. Ik kreeg een althoorn en ben begonnen bij Brassband ‘Pro Rege’ te Heerenveen. De eerste jaren vond ik er niet veel aan, maar nadat ik een aantal diploma’s behaalde, werd muziek voor mij steeds leuker. Dit zeker ook door de leuke reisjes die wij maakten naar het buitenland met het jeugdorkest(!)

Nadat ik de PABO ging volgen, kreeg ik de vraag of ik eens een jeugdclub wilde helpen met het opzetten van een koor. Dat heb ik gedaan en zo ben ik als dirigent aan de slag gegaan.
In Harderwijk ben ik dirigent geweest van ‘Ermelodie’ en momenteel dirigeer ik nog het koor ‘Menorah’uit Harderwijk.  Verder ben ik lid van Brass Choir Midden Nederland. (www.bcmn.nl) Ik speel daar op de euphonium.

De muziekleden zijn allemaal enthousiast en we proberen voorzichtig al wat nieuwe stukken uit. Samen met Eric Pierens en het bestuur zijn we aan het nadenken over de toekomst van het opleidingsorkest. Ik hoop en verwacht dat we gezamenlijk iets moois kunnen neerzetten. Iedereen is natuurlijk van harte welkom om eens een bezoekje te brengen aan onze repetitieavond (vrijdag van 19.00 – 21.00), met- of zonder instrument.

Informatie
Voor meer informatie over het opleidingsorkest kunt u contact opnemen met Maaike Pierens, 0341-427559 of mail naar opleidingsorkest@stedelijke-harmonie.nl

ConcertorkestConcertorkest.htmlConcertorkest.htmlshapeimage_1_link_0
Opleidingsorkestshapeimage_2_link_0