Ronald Slager

Ronald Slager, geboren in 1974, studeerde hoorn aan het Utrechts Conservatorium alwaar hij in 1998 zijn diploma Docerend Musicus en in 2000 zijn tweede fase diploma behaalde. Als hoornist remplaceerde hij bij o.a. het Radio Filharmonisch Orkest, het Radio Kamer Orkest en het Brabants Orkest en speelde hij in 1996 bij Joop van den Ende theaterproducties in de musical Evita.

Tijdens zijn studie volgde hij diverse masterclasses kamermuziek, o.a. aan de Janáček Academie in Brno (Tsjechië) en in Mühlheim an der Ruhr (Duitsland).

Vanaf 1999 studeerde hij orkestdirectie bij Jurjen Hempel en Kenneth Montgomery aan het Utrechts Conservatorium, gevolgd door de opleiding harmonie- en fanfaredirectie bij Jos van der Sijde en Carlo Balemans aan het Rotterdams Conservatorium alwaar hij in 2005 zijn tweede fase diploma behaalde met een zeer hoge jurywaardering.

In juli 2004 nam hij deel aan een internationale dirigentenmasterclass tijdens het Jungfrau Musik Festival in Interlaken (Zwitserland) bij Jan Cober.

In de periode tussen 1999 en 2009 was Ronald dirigent bij diverse blaasorkesten, waaronder Kunst Na Arbeid in Houten en Jong Excelsior in Amsterdam.

Daarnaast dirigeerde hij ensembles in de meest uiteenlopende bezettingen: het symfonieorkest van het Utrechts Conservatorium in een concertante uitvoering van de opera Carmen en de Jupitersymfonie van Mozart, het Utrechts Blazers Ensemble met M is for Man, Music and Mozart van Louis Andriessen en assisteerde hij Arie van Beek bij de uitvoering van De Profundis ter gelegenheid van de 60e verjaardag van componist Klaas de Vries.

Ronald is sinds 2009 dirigent van harmonieorkest Groot Excelsior in Amsterdam. Met dit orkest speelde hij de laatste jaren veel grote symfonische werken, zoals Sibelius’ Finlandia, Rhapsody in Blue van George Gershwin en Symphonic Dances from West Side Story van Leonard Bernstein.

Sinds 2014 is hij tevens vaste gastdirigent bij het Nederlands Politie Orkest.

Vanaf september 2014 staat Ronald voor Crescendo Ermelo. Onder zijn leiding heeft het orkest het speelplezier en muzikaal vertrouwen hervonden en mooie concerten gerealiseerd. Het voorjaarsconcert van 2016 met als thema ‘De Schrift in Noten’ was een muzikaal hoogtepunt met op het programma o.a. Noah’s Ark van Bert Appermont en het prachtige Urlicht uit de tweede symfonie van Gustav Mahler.

Als dirigent is hij zeer gedreven om op een positieve en opbouwende manier het beste uit muzikanten naar boven te halen. Zijn energieke stijl is kenmerkend voor de passie waarmee hij samen met het orkest de muziek tot klinken brengt.

Silva Tichelaar-Soepboer

Silva Tichelaar-Soepboer werd in 1985 geboren in Drachten. Op 9 jarige leeftijd begon ze haar muzikale carrière met lessen bij de plaatselijke muziekschool en speelde bij diverse muziekgezelschappen alsmede het Frysk Jeugd Symfonieorkest en brassband de Wâldsang uit Buitenpost.

Aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen behaalde ze in 2008 haar diploma Klassiek Trompet en twee jaar later Directie HaFaBra.

Op dit moment is ze werkzaam bij defensie als trompettist bij de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’ en dirigeert ze de Koninklijke fanfare ‘Wilhelmina’ uit Heerde, Chr. Harmonieorkest ‘De Bazuin’ uit Zwolle, fanfare ‘Harmonie’ uit Marum en leidt de B-Band van ‘Excelsior’ uit Zalk.

Dirigentshapeimage_1_link_0
Jeugd Play InJeugd_Play_In.htmlJeugd_Play_In.htmlshapeimage_2_link_0
Klarinetten Play InKlarinet_Play_In.htmlKlarinet_Play_In.htmlshapeimage_4_link_0
AccomodatieAccomodatie.htmlAccomodatie.htmlshapeimage_10_link_0